• Dieta Bezglutenowa

    to specjalna dieta stosowana w leczeniu oraz w profilaktyce celiakii (choroby trzewnej, sprue nietropikalnej). Polega na całkowitej eliminacji z pożywienia produktów zawierających gluten czyli na wykluczeniu pokarmów z dodatkiem naturalnych bądź przetworzonych zbóż; pszenicy, żyta, jęczmienia.

Produkty bezglutenowe

  • Szynka wiejska

    mięso wieprzowe z odpowiednią warstwą tłuszczyku i skórą; peklowane w lekkiej solance z przyprawami przez okres około 14 dni, następnie wędzone i parzone

  • Parówka delikatesowa

    skład surowcowy: mięso wieprzowe ; przyprawy naturalne; nadziewane w jelita baranie

  • Boczek zwijany

    mięso wieprzowe, lekko peklowane, zwijane z przyprawami, wędzone.

  • Boczek wędzony

    mięso wieprzowe lekko peklowane, wędzone i gotowane.

  • Kiszka gryczana

    (gruba i cienka) skład surowcowy: kasza gryczana, wątroba i skórki wieprzowe, krew i tłuszcz wieprzowy; przyprawy naturalne.

  • Salceson

    mięso z głów wieprzowych, skórki  wieprzowe; przyprawy naturalne.

  • Boczek faszerowany

    boczek wieprzowy nadziewany farszem kiełbasy , gotowany.

  • Kiełbasa tradycyjna podsuszana

    skład surowcowy: mięso wieprzowe klasy I, i klasy II; tylko przyprawy naturalne z przewagą pieprzu.

  • Kiełbasa Rzeszowska

    skład surowcowy: mięso wieprzowe klasy I, i klasy II, tylko przyprawy naturalne z dodatkiem kardamonu.

  • Kiełbasa słowiańska

    skład surowcowy: mięso wieprzowe klasy I, i klasy II; tylko przyprawy naturalne z przewagą pieprzu.

  • Kiełbasa tradycyjna

    skład surowcowy: mięso wieprzowe klasy I, i klasy II; tylko przyprawy naturalne z przewagą pieprzu.

  • Serdelki

    skład surowcowy: mięso wieprzowe ; przyprawy naturalne; nadziewane w jelita baranie.

  • Polędwica wieprzowa

    peklowana naturalnie przez okres 10-ciu  dniu, wędzona i parzona.

  • Kabanosy

    skład surowcowy: mięso wieprzowe klasy I, i klasy II.