Produkty
-
Szynka optymalna
mięso wieprzowe z odpowiednią warstwą tłuszczyku i skórą; peklowane w lekkiej solance z przyprawami przez okres około 14 dni, następnie wędzone i parzone.
-
Podgradle optymalnie parzone
podgardle wieprzowe lekko peklowane w solance, delikatnie wędzone i parzone.
-
Boczek zwijany
mięso wieprzowe, lekko peklowane, zwijane z przyprawami, wędzone.
-
Boczek wędzony
mięso wieprzowe lekko peklowane, wędzone i gotowane.
-
Boczek faszerowany
boczek wieprzowy nadziewany farszem kiełbasy optymalnej, gotowany.
-
Parówka optymalna cienka
skład surowcowy: mięso wieprzowe i cielęce oraz tłuszcz wieprzowy; przyprawy naturalne; nadziewane w jelita baranie.
-
Mortadela
skład surowcowy: mięso i tłuszcz wieprzowy; przyprawy naturalne.
-
Salceson optymalny
mięso z głów wieprzowych; skórki wieprzowe; przyprawy naturalne.
-
Salceson optymalny czarny
mięso z głów wieprzowych, skórki i krew wieprzowa; przyprawy naturalne.
-
Kiszka optymalna
(gruba i cienka) skład surowcowy: kasza gryczana, wątroba i skórki wieprzowe, krew i tłuszcz wieprzowy; przyprawy naturalne
-
Kiełbasa optymalna pieprzowa
skład surowcowy: mięso wieprzowe klasy II, tłuszcz wieprzowy; tylko przyprawy naturalne z przewagą pieprzu.
-
Kiełbasa optymalna czosnkowa
skład surowcowy: mięso wieprzowe klasy II, tłuszcz wieprzowy, tylko przyprawy naturalne z przewagą czosnku.
-
Kiełbasa kanapkowa z papryką
skład surowcowy: mięso wieprzowe klasy II, tłuszcz wieprzowy, tylko przyprawy naturalne z przewagą papryki.
-
Kiełbasa biała optymalna
skład surowcowy: mięso wieprzowe klasy II; przyprawy naturalne; parzona lub surowa nie wędzona.
-
Wątrobianka
skład surowcowy: wątroba i tłuszcz wieprzowy, mózgi wieprzowe; tylko przyprawy naturalne; może być również podwędzana.